Ytrefilet av Limousin Unik kalv med peppersaus
Ingredienser:
Olje til steking
2 stk 200gr ytrefilet
2 fedd hvitløk
150 gr smør
2 stk sjalottløki fineterninger
1 fedd hvitløk
50 cl brandy
1 dl redusert oksekraft
70 cl fløte
2 ts Dijon sennep
1½ ts knuste grønnepepperkorn
1ts knuste røde pepperkorn
1ts knuste svartepepperkorn
Sitron til smak
2 ss finhakket gressløk
Salt og ferskt, svart pepper
Sausen:
Smelt 125 gr smøret i en stekepanne.
Tilsett sjalottløk og stek over en middels varme i ca 5 minutter eller til det er mykt.
Hell i brandy og kok i 10 sekunder for å redusere.
Tilsettredusert oksekraft, fløte, sennep, pepperkorn.
Press i sitronsaft, ha i salt og pepper og la det boble.
Rør hele tiden mens sausen tykner.
Sett sausen til side, men hold denvarm.
Før servering tilsett kuttet gressløk
Ytrefiletene:
Forvarm en ristet støpejernspanne over høy varme i 3– 6 minutter.
Smør kjøttet med olje på begge sider og krydret med pepper.
Plasser kjøttet i pannen,og grill eller stekdeti 2– 3 minutter på hver side. Ønsker dukjøttet godtstekt, steker du det4 minutter på den første siden og 2-3 minutter på den andre.
Dryss25gr smøroghvitløkmed en skje over kjøttet i pannen.
Løft fileteneut av pannenfor å la dem hvile.
Krydre eventuelt med litt salt og mer pepper hvis nødvendig.