Ytrefilet av Limousin Unik kalv med peppersaus

Espen Jellestad - IMG_0047.jpg

Ingredienser:

Olje til steking
2 stk 200gr ytrefilet
2 fedd hvitløk
150 gr smør
2 stk sjalottløki fineterninger
1 fedd hvitløk
50 cl brandy
1 dl redusert oksekraft 
70 cl fløte
2 ts Dijon sennep
1½ ts knuste grønnepepperkorn
1ts knuste røde pepperkorn
1ts knuste svartepepperkorn
Sitron til smak
2 ss finhakket gressløk
Salt og ferskt, svart pepper

Sausen:

  1. Smelt 125 gr smøret i en stekepanne.

  2. Tilsett sjalottløk og stek over en middels varme i ca 5 minutter eller til det er mykt.

  3. Hell i brandy og kok i 10 sekunder for å redusere.

  4. Tilsettredusert oksekraft, fløte, sennep, pepperkorn.

  5. Press i sitronsaft, ha i salt og pepper og la det boble.

  6. Rør hele tiden mens sausen tykner.

  7. Sett sausen til side, men hold denvarm.

  8.  Før servering tilsett kuttet gressløk 

Ytrefiletene:

  1. Forvarm en ristet støpejernspanne over høy varme i 3– 6 minutter.

  2. Smør kjøttet med olje på begge sider og krydret med pepper.

  3. Plasser kjøttet i pannen,og grill eller stekdeti 2– 3 minutter på hver side. Ønsker dukjøttet godtstekt, steker du det4 minutter på den første siden og 2-3 minutter på den andre.

  4. Dryss25gr smøroghvitløkmed en skje over kjøttet i pannen.

  5. Løft fileteneut av pannenfor å la dem hvile.

  6. Krydre eventuelt med litt salt og mer pepper hvis nødvendig.

Studio Albin