Langstekt Limousin Unik short ribs
Ingredienser:
Olivenolje til steking
6 stk tykkskjærte, kjøttfulle ribber
400 gr kepaløk kuttet i store terninger
1 stk hel hvitløk, delt i to (horisontalt)
1 toppet ts tomatpuré
750 ml Fransk Merlotrødvin
1 l kraft av biff
150 gr pancetta eller bacon i terninger
250 gr små sjampinjong, beskåret og delt i 2
Havsalt og fersk svart pepper
30 gr hakketbladpersille til garnering
Tilberedning:
Forvarm ovnen til 130 °C.
Varm en stekepanne og ha i olivenolje.
Kryddre ribbestykkene grundig.
Stek stykkene i 10 – 15 minutter for å brune alle sider.
Legg i kepaløk i store terninger og hvitløk, og skyv det til bunnen av pannen.
Ha i tomatpuréen og la den koke i et par minutter.
Hell i vinen for å deglasere pannen.
Kok i 10 – 15 minutter til væsken er redusert med halvparten.
Tilsett kraften og kok opp til det bobler.
Tilsett salt og pepper.
Legg kjøttet på et stekebrett, dekk det med folie og stek i forvarmet ovn i 3 – 4 timer, til kjøttet er godt stekt og faller av beinet. Smør av og til.
Når kjøttet begynner å bli ferdig, steker du bacon i 2 – 3 minutter til det er gyldent. Tilsett sopp, og kok i 4 – 5 minutter til. Ta av overflødig fett.
Når kjøttet er ferdigstekt, tar du det ut fra ovnen og danderer det på et serveringsbrett.
Klem hvitløksfeddene ut av skinnet og mos dem gjennom en sikt.
Ta av overflødig fett fra kjøttvæsken, sil og bland den med hvitløken.
Dersom sausen er for tynn, kan du redusere væsken ved oppvarming i 10 – 15 minutter
Server kjøttet toppet med bacon og sopp. Hell sausen over og garnér med hakkede bladpersille.