Gorseth Limousin
Gården Gorseth befinner seg i fjellbygda Hauka i Midtre Gauldal, 520 meter over havet. Gården eies og drives av Hege Merethe og John Jarle Gorseth. I tillegg til gårdsdrifta holder John Jarle på med litt snekring og betongarbeid. Hege er lærer på fulltid.
De driver med kjøttproduksjon, og har ca 35 ammekyr av rasen Limousin. Hege og John Jarle har all kalving på våren og full framforing. De leverer nesten alle oksekalver til Limousin Unik, foruten noen få som går til livdyrsalg. Dette gir muligheter til å ha tomt fjøs på sommeren, noe som frigjør tid til annet arbeid.
Flatmo Limousin
Gården Flatmo ligger på Krokå, ca 2 mil sør for Brønnøysund. Gården eies og drives av Aud og Martin Sandnes, som begge er vokst opp på gård. Ingen av dem hadde en gård å ta over. Derfor bestemte de seg for å kjøpe denne på det åpne markedet.
De har vært storfebønder siden 1996, og har per i dag litt over 70 kalvinger i året. Etter å ha brukt flere år på å prøve forskjellige raser, bestemte de seg for å satse på Limousin. De kjøpte sine første Limousiner i 2004, og siden den gang har de økt på besetningen jevnt og trutt. Limousin har blitt ekteparets store lidenskap, og interessen for avl har vokst seg stor.
Martin jobber fulltid på gården. Aud har i tillegg til gårdsdriften jobb som daglig leder i Limousin Unik og er ansatt i 50% stilling på vin-og urtegården Hildurs Urterarium.
Garden
Garden, som liggerpå Stavnheim i jordbrukskommunen Hå, er farsgården til Linda Iren Jellestad. Mannen, Espen, kommer ikke fra gård selv. Som utvekslingsstudent i Australia, arbeidet han på en kvegranch. Det var der han fattet interesse for gårdsdrift og dyr. At han traff odelsjenta Linda Iren passet godt!
Faren til Linda Iren gikk av med AFP i 2000. Da kom paret hjem fra USA, der Espen tok flygerutdanning. De giftet seg og tok over gården. Da hadde de en melkekvote på 86 tonn.
Linda Iren er utdannet lærer, og i likhet med Espen ville hun utøve yrket sitt. Det var utfordrende å kombinere med melkeproduksjon – spesielt med Espens vaktplan i arbeid som helikopterflyger til oljefeltene ute i Nordsjøen.
Etter å ha prøvd med noen ulike typer ammekyr i starten, valgte de å satse på limousin–og hadde som mål å kjøpe inn renrasededyr og stambokføre disse. I 2004 bygde de driftsbygning for 7.500 verpehøns som de fortsatt driver. Både faren til Linda Iren og faren tilEspen har vært viktige for driften. Datteren Erika på 17 er avløser i både hønsefjøs og fjøs. I tillegg leier de inn en person som arbeider i hønsefjøset på deltid.