Storferasen Limousin har eksistert lenge og kommer fra distriktet Limoges i Frankrike. Det ble gjort funn av okser risset på hulevegger i Limoges som er datert til å være 20.000 år gamle. Disse oksene er svært like de Limousinoksene vi kjenner i dag. 

Limousindyra er gyllenbrune, derav navnet "den gyldne rase". De er muskuløse og elegante med et godt utviklet flokkinstinkt. Rasen kom til Norge på 1980 tallet og antallet mordyr har økt sakte men sikkert.

Rasens store fortrinn er kvaliteten på kjøttet og i Frankrike blir raserent kjøtt av Limousin solgt under kvalitetsbegrepet Blason Prestige. Her hjemme fattet Limousinforeningen interesse for dette konseptet og stiftet det som i dag er kjent som Limousin Unik Norge.

Det som kjennetegner kjøtt av Limousinkalv den utsøkte kvaliteten. Kjøttet er lyst i fargen, har korte fibre og lite fett. Kjøttet egner seg godt til alle typer matlaging og behandles med kjærlighet. De korte fibrene og det fettfattige kjøttet trenger kort tilberedningstid, noe som setter krav til kokken.

Kjøttet blir solgt av Fatland og Midt-Norge slakteri etter avtale med Limousin Unik Norge, som er et bondeeid konsept for distribuering av Limousinkjøtt i Norge.

Her får du servert vårt kjøtt

Sørlandet
Reinhartsen på Fiskebrygga og Lillemarkens

Jæren
Hemmeleg
Bryne kro og hotell
Jærkokken