Tataki av Limousin Unik filet med ponzusaus, chili, vårløk og syltet ingefær
Tataki er en japansk tilberedning hvor rødt kjøtt, fisk eller tofu blir krydret, brunet ved høy temperatur og deretter raskt avkjølt for å bli servert så uberørt som mulig. Du bør derfor bruke råvarer av så god kvalitet som mulig.
Ingredienser:
200 gr beskjært Limousin Unik kalvefilet
1 dl vegetabilsk olje eller en annen smaksnøytral olje
50 ml riseddik
25 ml Kikkoman soyasaus mindre salt
3 cl limejuice
1 stk sjalottløk i småterninger
1 fedd hakket hvitløk
2 stk vaskede og diagonalt delte vårløk
1 ss syltet ingefær
¼ bunt koriander
½ diagonalt delt chili
1 ss sesamfrø
Nymalt svart pepper
Sjøsalt
Ponzusaus:
Bland soyasaus, riseddik og sitronsaft og rør godt.
Bruk ca. 35 gr til løksalsa, og spar resten til servering.
Løksalsa:
Kombinerponzusaus med løk- og hvitløkpuré og bland godt.
Visp oljen sakte inn, og kjøl ned
Bland i ¼ ts hvitløkspuré og sjalottløk i fineterninger
Ha i 40cl drueolje
Tatakifilet:
Sett en støpejernspanne over høy varme og la det varme opp til det nesten ryker.
Krydrekalvefileten sjenerøst med salt og pepper.
Tøm litt olje over fileten, og legg de i den varme pannen
Smør alle sider av fileten
Ta fileten ut fra pannen når den har fåt farge på utsiden. La den hvile i fire minutter på tørkepapir.
Skjær fileten i tynne, jevne stykker, og legg dem på en dyp tallerken eller fat.
Dryss salsa og litt av den resterende ponzusausen sammen med sesamfrø over biffstykkene. og garnér med koriander, chili, vårløk og litt syltet ingefær.