Entrecote med urtesmør

Limousin.jpg

4 PORSJONER
30 MINUTT


ENTRECOTE MED URTESMØR 
800 g entrecote av Limousin Kalv Unik 
2ss smør 
2 ss rapsolje 
Salt 
Pepper 
3 ss smør eller stekefett 
150 g bacon i terninger á ½ x ½ cm 
2 finhakkede sjalottløk 
300 g frosne selskapserter


BAKTE MANDELPOTETER 
16 mandelpoteter delt i to 
Olivenolje til pensling 
Maldonsalt 
Pepper 
Eventuelt hakket fersk timian eller et lite dryss tørkede urter 


URTESMØR 
1 dl finhakket bladpersille 
1 dl finhakket timian 
1 dl finhakket rosmarin 
1 finhakket sjalottløk 
2 fedd hvitløk 
100 g smeltet smør 
100 g smør i terninger


Finhakk persille, timian, sjalottløk og hvitløk. Kok opp 100 gram smør. Ha persille, kjørvel, sjalottløk og hvitløk i hurtigmikser sammen med det kokende smøret. Kjør dette til det har fått en fin grønnfarge. Ha i resten av det kalde smøret, og kjør det til en jevn masse. Legg smøret i bakepapir og rull det til en pølse og legg kaldt. 

Skjær entrecôten i like store stykker á 200 g. Ha på maldonsalt og kvernet pepper. Smelt smøret i oljen til den blir nøttebrun. Brun entrecôten på begge sider. Bruk en grillpanne dersom du har. Legg entrecôten til side på et stekebrett. Ha stekefettet fra entrecôten i en liten, vid gryte, stek bacon til baconet blir sprøtt, ha i sjalottløk og fres, bland i ertene og bland godt. Ha på salt og pepper. 

Vask og del mandelpotetene i to på langs. Legg potetene på stekebrett med snittsiden opp, pensle dem med olivenolje. Dryss på maldonsalt og kvernet pepper, bak dem i forvarmet ovn på 180 grader i 20 minutt til de er gylne og du kan stikke en grillpinne i dem. 

Legg ertene først på tallerken, legg på entrecoten med urtesmør på toppen. Legg mandelpotetene på som garnityr.

Katrine Fredriksen