Entrecote med urtesmør
4 PORSJONER
30 MINUTT
ENTRECOTE MED URTESMØR
800 g entrecote av Limousin Kalv Unik
2ss smør
2 ss rapsolje
Salt
Pepper
3 ss smør eller stekefett
150 g bacon i terninger á ½ x ½ cm
2 finhakkede sjalottløk
300 g frosne selskapserter
BAKTE MANDELPOTETER
16 mandelpoteter delt i to
Olivenolje til pensling
Maldonsalt
Pepper
Eventuelt hakket fersk timian eller et lite dryss tørkede urter
URTESMØR
1 dl finhakket bladpersille
1 dl finhakket timian
1 dl finhakket rosmarin
1 finhakket sjalottløk
2 fedd hvitløk
100 g smeltet smør
100 g smør i terninger
Finhakk persille, timian, sjalottløk og hvitløk. Kok opp 100 gram smør. Ha persille, kjørvel, sjalottløk og hvitløk i hurtigmikser sammen med det kokende smøret. Kjør dette til det har fått en fin grønnfarge. Ha i resten av det kalde smøret, og kjør det til en jevn masse. Legg smøret i bakepapir og rull det til en pølse og legg kaldt.
Skjær entrecôten i like store stykker á 200 g. Ha på maldonsalt og kvernet pepper. Smelt smøret i oljen til den blir nøttebrun. Brun entrecôten på begge sider. Bruk en grillpanne dersom du har. Legg entrecôten til side på et stekebrett. Ha stekefettet fra entrecôten i en liten, vid gryte, stek bacon til baconet blir sprøtt, ha i sjalottløk og fres, bland i ertene og bland godt. Ha på salt og pepper.
Vask og del mandelpotetene i to på langs. Legg potetene på stekebrett med snittsiden opp, pensle dem med olivenolje. Dryss på maldonsalt og kvernet pepper, bak dem i forvarmet ovn på 180 grader i 20 minutt til de er gylne og du kan stikke en grillpinne i dem.
Legg ertene først på tallerken, legg på entrecoten med urtesmør på toppen. Legg mandelpotetene på som garnityr.