Culotte av Limousin Unik med Chimichurri

Espen Jellestad - IMG_0055.jpg

Culotte er oksekjøtt fra overgangen mellom rygg og lår. Kjøttstykket er sammensatt av to muskler— én del ytrefilet og én del lår. Culotte er nydelig helstekt og perfekt på en grillfest!

Ingredienser:

4 fedd hakket hvitløk
2 stk rød chili
120 gr hakket bladpersille
4 ss eplecidereddik
2 dl olivenolje
½ ts tørket oregano
⅓ ts havsalt

Culotte:

  1. Ha nøytral olje i en glovarm panne. 

  2. Brun kjøttet på alle sider. 

  3. Ta kjøttet over i en ildfast form.

  4. Først nå krydrer du godt med salt og pepper.

  5. Sett kjøttet med fettsiden ned i en panne/grill på en lav temperatur(70– 80 °C) til fettet er brunt og sprøtt.

  6. Bruk over- og undervarme og stek kjøttet på rist i ovn og eller grill  på 120 °C i ca 110 minutter. Kjøttet er perfekt når steketermometeret viser 58 °C.

  7. Dekk kjøttet med aluminiumsfolie og la det hvile 25– 30 minutter.

Husk å skjære på tvers av fibrene når du deler opp kjøttet!

Chimichurri:
Chimichurri er en grønn grillsaus som opprinnelig kommer fra grillandet Argentina. Den smaker fantastisk til helstekt grillet kjøtt.

  1. Hakket hvitløk, chili og persille i en bolle.

  2. Tilsett olivenolje, eplecidereddik, oregano og salt,og bland alt godt sammen

  3. La sausen stå minst 1 time i kjøleskapet før servering.

Studio Albin