Kalvestek av bog med fløtesaus

Limousin3.jpg

4 PORSJONER
2 TIMER


KALVESTEK AV BOG MED FLØTESAUS 
2 kg surret kalvestek av Limousin Kalv Unik 
2 ts salt 
1 ts pepper 
Olje til steking 
1 stk. løk 
2 stk. gulrot 
100 g sellerirot 
¼ purreløk (det grønne) 
10 godt modne tomater delt i fire 
Ca. 8 dl vann eller kraft 
3 dl fløte 
5 ss maisenna 


Gni kjøttet med salt og pepper og brun steken i olje i stekepanne. Skrell grønnsakene, del løken i båter, og det andre i biter. Brun grønnsakene i samme pannen som kalvesteken. Sett et steketermometer i den tykkeste delen på kalvesteken.

Legg steken i en ildfast form eller langpanne, og fordel løk, gulrot, purreløk og tomater rundt. Sett steken inn i forvarmet ovn på 125°C. Hell på litt vann eller kraft i formen til det går midt på steken. Etterfyll om vannet fordamper i løpet av steketiden. Steketiden er avhengig av størrelsen på steken. Når termometeret viser 62°C er den rosa inni. Ved 70°C er snittflaten grå. La steken hvile ca. 15 minutter før du skjærer den opp. 

Saus: Sil kraften gjennom fin melsikt. Ha i fløten. Kok opp og jevn med maisenna utrørt i kaldt vann. La sausen koke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper. 

Server med rosenkål som er stekt med bacon og løk samt kokte mandelpoteter og rørte tyttebær. 

Katrine Fredriksen