Kalvefilet Wellington

Limousin2.jpg

4 PORSJONER
30 MINUTT


KALVEFILET WELLINGTON 
800 g indrefilet eller ytrefilet av Limousin Kalv Unik 
Smør til bruning 
1 ts salt 
1 ts nykvernet pepper 
2 ss smør til steking 


TIL INNBAKING 
1 pk frossen butterdeig 
1 egg 


SOPPFYLL 
150 g frisk sjampinjong, finhakket 
2 stk. finhakket sjalottløk 
2 fedd finhakket hvitløk 
2 ss smør 
3 ss finhakket bladpersille 
3 ss finhakket timian 
2 dl fersk brødrasp 
½ ts salt 
½ ts pepper 

Krydre fileten med salt og pepper. Brun den raskt på alle sider i en varm panne med smør. Sett til avkjøling. Lag soppfyllet. Finhakk sjampinjong, løk og hvitløk. Du kan også kutte det i grove biter og kjøre det raskt i en foodprosessor slik at du får små, jevne biter. Stek fyllet i en panne med smør til det er gyllent og all væske har fordampet, ca. 10 minutter. Forsøk å presse ut så mye væske du klarer fra soppen, og tilsett persille, timian og brødrasp. Smak til med salt og pepper.

Legg butterdeigplater sammen så de danner en stor nok flate til å rulle rundt fileten. Platene kan kjevles litt. Pensle piskede egg i skjøten og lim sammen -bruk eventuelt kjevle og kjevle deigen sammen. Legg soppmassen på midten av butterdeigen. Klem den utover i en firkant, mål at du har fått den like lang som fileten er. 

Tørk godt av fileten, legg den over soppen, og rull/pakk butterdeigen rundt fileten. Lim skjøtene sammen med litt piskede egg. Legg den med skjøten ned på et ark bakepapir. Bruk kanter og avskjær fra butterdeigen til å lage et mønster på toppen. Pensle med piskede egg og sett den kjølig til den skal stekes.

Varm et stekebrett, og løft forsiktig bakepapiret med fileten over på det varme brettet. Stikk et steketermometer inn i midten av den tykkeste delen av kjøttet og stek på 200°C i ca. 20 minutter. Skru ned varmen til 180°C og stek videre i ca. 15 minutter, til steketermometeret viser 57°C. Ta stykket ut av ovnen og la det hvile i 10-15 minutter før servering.

Katrine Fredriksen