Tataki på ytrefilet av kalv
4 PORSJONER
15 MINUTT
YTREFILET
400 g ytrefilet av Limousin Kalv Unik
1 ts salt
1 ts pepper
2 ss nøytral olje
1 bunt vårløk
1 ts sesamfrø
SPICY PONZUSAUS
1 ss finhakket ingefær
1 ss finhakket rød chili
1 finhakket fedd hvitløk
1 dl soyasaus
1 ss ris eddik
1 ts sesamolje
1 ss flytende honning
½ lime
Start med ponzusaus: Finhakk ingefær, rød chili og hvitløk, og legg det i en liten bolle.
Bland sammen soyasaus, riseddik, sesamolje, flytende honning og saft fra ½ lime, og bland sammen med resten. La sausen stå kjølig så smakene får satt seg i en halvtimes tid.
Tørk av ytrefileten og krydre med rikelig salt og pepper.
Varm nøytral olje i en stekepanne. Når stekepannen er skikkelig varm, legger du i ytrefileten. Stek i 30 sekunder på hver side. La kjøttet hvile på kjøl minst en time før du skjærer det i så tynne skiver du klarer. Kutt vårløk i tynne skiver og dryss over kjøttet. Topp til slutt med spicy ponzusaus og et dryss sesamfrø.