Tataki på ytrefilet av kalv

Limousin4.jpg

4 PORSJONER
15 MINUTT

YTREFILET 
400 g ytrefilet av Limousin Kalv Unik 
1 ts salt 
1 ts pepper 
2 ss nøytral olje 
1 bunt vårløk 
1 ts sesamfrø


SPICY PONZUSAUS 
1 ss finhakket ingefær 
1 ss finhakket rød chili 
1 finhakket fedd hvitløk 
1 dl soyasaus 
1 ss ris eddik 
1 ts sesamolje 
1 ss flytende honning 
½ lime


Start med ponzusaus: Finhakk ingefær, rød chili og hvitløk, og legg det i en liten bolle.

Bland sammen soyasaus, riseddik, sesamolje, flytende honning og saft fra ½ lime, og bland sammen med resten. La sausen stå kjølig så smakene får satt seg i en halvtimes tid.

Tørk av ytrefileten og krydre med rikelig salt og pepper.

Varm nøytral olje i en stekepanne. Når stekepannen er skikkelig varm, legger du i ytrefileten. Stek i 30 sekunder på hver side. La kjøttet hvile på kjøl minst en time før du skjærer det i så tynne skiver du klarer. Kutt vårløk i tynne skiver og dryss over kjøttet. Topp til slutt med spicy ponzusaus og et dryss sesamfrø.

Katrine Fredriksen